Google Engage Academy 2012

Incepand de azi se desfasoara in Bucuresti Google Engage Academy – a fost creat si un eveniment in Google plus.

  • Unde: salile de training din cadrul Radisson Blu Hotel (Calea Victoriei nr.63-81, sector 1, București)
  • Când: 3 – 28 septembrie.

Grupa 8 : 

6 septembrie 2012

Intalnirea a inceput la ora stabilita . O scurta prezentare a celor prezenti si intrarea in ,,pita”. La inceput lucruri familiare dupa care au aparut si discutii si studii de caz, plus intrebari  si solutii. Atmosfera placuta, eveniment ok. Trainingul a fost sustinut de Gabriela Andrei, online marketing manager la Kondiment. Multumim. :)

12 septembrie 2012

A continuat trainingul pentru Fundamentals. Training sustinut in limba romana de Gabriela Andrei (Kondiment). Azi au fost prezentate detalii despre campanii pe reteaua de display, targetarea contextuala, utilizarea tool-ului display adbuilder, website optimizer pentru obtinerea unui ctr mai bun, conversion tracking.

14 septembrie 2012

Cursul de azi a inceput la 14 .00. Prezentarea a fost facuta de echipa de la agentia Websem (Israel) in limba engleza. In prima parte Asaf Paz a vorbit despre optimizarea pentru conversii, conversion optimizer si utilizarea acestui tool, programarea anunturilor,ajustarea sumelor licitate, utilizarea Google places in adwords, cum sa setezi o campanie in adwords targetatta pentru afisarea pe dispozitive mobile , crearea de pagini speciale pentru o afisare optimizata pe dispozitive mobile. A urmat prezentarea lui Mickey cu strategii pentru optimizarea site-urilor și paginile de destinație, utilizarea tool-ului website optimizer si studii de caz. De asemenea o seciune interesanta despre clickurile nevalide si tentativele de frauda in sistem precum si sistemul de detectare si vizualizarea clickurilor nevalide in contul adwords. In final o prezentare pe scurt a optiunii MCC si un caz de cont cu un master MCC si piramida cu ceilalti useri si MMC asignati la un master MCC (multi-tiered MCC)

18 septembrie 2012

Uff ce greu e dimineata…am gasit cu greu sala Elite pentru cursul de azi care a inceput la ora 9, la etajul 8 ( multumesc celui care a inventat liftul) :)

Azi suntem din nou scoliti de echipa de la Websem. In prima jumatate Asaf Paz a prezentat o unealta foarte folositoare pentru cei care utilizeaza Adwords si in special pentru cei care lucreaza cu mai multe conturi /clienti , ideal pentru MCC. Tool Google Adwords editor poate fi descarcat gratuit aici. Se instaleaza pe statia pe care lucrati …exista versiune si pentru windows si pentru mac. Puteti vedea si ce se poate face cu acest editor pe youtube aici. S-a vorbit de asemenea despre unealta change history si despre sectiunea mai putin utilizata dar foarte folositorare pentru cei care stiu programare , API.

http://www.youtube.com/watch?v=A520Ix187eg

Woow…s-au cam strans …tips & tricks…cam multe dar tocmai de asta adwords e un produs care se vinde …si aduce rezultate…pe sistemul invatati, invatati , invatati …pentru cei care doresc sa treaca peste examene cu succes …cititi pe indelete Google learning center…si evident multumiri catre Mickey pentru toate sfaturile si exemplele date.Totul s-a incheiat cu un ,,la revedere” iar ochiul meu iscoditor a putut sa observe in toolbarul lui Mickey un link catre Caru’ cu bere unde zilele urmatoare evident voi poposi si eu …(din nou :)

20 septembrie

Ultima intalnire inainte de examen. Intrebari si raspunsuri, cazuri, situatii. Si un Norbert ( Google Team ) la inaltime. Multumim. De-ar fi examenul in sine cu variante de suna un prieten , 50%-50% sau intreaba publicul … :) Am descoperit cu ocazia aceasta ca sunt ceva probleme cand te apuci sa te inscri in portalul pentru certificari…dat fiind faptul ca foloseam un G cont pentru Engage, un altul ca MCC si aveam deja asignata o companie la primul dintre ele. Asa ca rezolvarea cea mai simpla a fost …citeste aici cum am rezolvat problema.

50 Viorel Lupu

Viorel Lupu a scris 137 articole pe acest site.

Web Developer. In trecut, moderator - realizator ( si ,,altele" ) radio tv la Analog FM, Europa Nova, Ten TV , Nova FM din 2001- 2015. Productie publicitara, media, internet, web sem seo din 2005.