One Day Band LIVE la NovaFM

Astazi am avut o dimineata speciala…. chiar daca nu a inceput sub cele mai bune auspicii…

Dar ce s-a intamplat in dimineata aceasta ( 15 august ) am pregatit inca de pe 26 iulie de la a II – a editie de Saltimbanciada . Colegul de prezentare de la Timisoara, Vlad , i-a vazut pe cei doi tineri care aveau sa vina in aceasta dimineata in studioul NovaFM : Eduard Argalas si Paul Tudora. Si bineinteles ca nu am ratat ocazia sa ii invit sa cante la postul local de radio…Aici a fost o mica problema pentru ca Eduard a avut grija sa le enumere pe toate dar eu , dintr-un sentiment de patriotism local, l-am completat , spunandu-i ca singurul post de radio local este Nova FM . Zis si facut …a urmat o perioada de pregatire si cand totul a fost pregatit , din punct de vedere tehnic , in studioul NovaFM , am decis sa ii invit pe One Day Band, caci asa isi spun invitatii de astazi , la Cappuccino .

Punctuali si cu chitarile in spate, Eduard si Paul si-au facut aparitia la studio , insotiti de parinti.  Imi zugravesc in minte gandul ca peste ani si ani, acesti tineri , daca vor munci cu acelasi aplomb ca si pana acum si vor avansa in lumea artistica, isi vor aduce aminte cu zambetul pe buze cum au venit cu parintii la radio ca sa performeze live.

Eduard glumeste si rememoreaza prezenta lui anterioara in cladirea unde se afla studioul NovaFM , spunandu-mi ca a mai fost aici pentru a canta colinde acum cativa ani la TenTV. Par usor timizi, dar la ora la care editez  aceasta postare, socotesc faptul ca cei doi tineri erau de fapt la o ora prea matinala si aici se identifica intr-un fel cu artistii deja consacrati… Cum sa chemi la ora asta pe cineva sa iti cante … E 9.10 dimineata si noi suntem gata . Probele de sunet sunt gata si intram in direct . Eduard si Paul sunt tineri, inimosi, talentati si au tot viitorul in fata… 13 ani fiecare …ce mai varsta … Degeaba imi spun ei ca se vor indrepta catre mate-fizica pe mai departe la liceu… daca se tin serios de ceea ce fac acum din punct de vedere muzical ar putea sa ajung sus …foarte sus ! ( acum sunt elevi la Scoala de Arte Filaret Barbu din Lugoj ) . Ii chestionez si in legatura cu prietenele …fanele intotdeauna sunt interesate de aspectul asta si nu vor mai trece multi ani pana cand vor ofta cand vor auzi ca cei doi sunt deja intr-o relatie… Vremurile s-au schimbat si e absolut normal sa ai o relatie de prietenie chiar si la aceasta varsta …numai ca, glumind, Paul spune ca Eduard este intr-o relatie cu chitara ! Eduard zambeste si cumva accepta si el ca de fapt acesta e adevarul. Ma frapeaza tot timpul pe care il petrecem in studioul NovaFM  varsta acestor tineri si faptul ca nu au ales sa isi consume copilaria cu lucruri nepotrivite ci din contra sa puna bazele unui drum bine croit inca de la 13 ani. Va intrebati, poate acum, retoric, ce faceati voi la 13 ani …

Ei bine iata ca Eduard si Paul stiu ce fac si o dovedesc foarte bine …in dimineata aceasta au cantat 5 piese la Cappuccino si nu orice piese… Am aruncat un ochi pe profilul lor de Facebook si am vazut acolo postari care par a fi de neinteles pentru niste tineri de varsta lor in contextul muzical de azi .

Cele 5 piese cantate azi de One Day Band in studioul NovaFM :

1. Eric Clapton – Wonderful Tonight

2. Guns N’ Roses – Knocking On Heavens Door

3 . Guns N’ Roses – Sweet Child O’ Mine

4. Guns N’ Roses – Don’t Cry

5. Compact – Fata din vis

In incheiere am facut un sfert de tona de fotografii… am dat interviu colegilor de la stirile Ten TV si am lansat invitatia acestor tineri inimosi de a veni si cu alta/alte ocazii la radio . A fost prima data pentru ei si ne simtim onorati si bucurosi sa ii sustinem la Nova FM.

Ferice  si parintilor care le stau aproape si ii sustin pe Eduard si Paul !

Asa arata o dimineata frumoasa la Cappuccino ! :)

50 Viorel Lupu

Viorel Lupu a scris 137 articole pe acest site.

Web Developer. In trecut, moderator - realizator ( si ,,altele" ) radio tv la Analog FM, Europa Nova, Ten TV , Nova FM din 2001- 2015. Productie publicitara, media, internet, web sem seo din 2005.