LAST UPDATE: 08 Octombrie 2021
Vino alături de mine și de alți peste 15 milioane de utilizatori care adoră această aplicație bancară digitală.
Înregistrează-te cu linkul de mai jos și află totul despre cardurile virtuale de unică folosință pentru cumpărături sigure
(promotie limitata in timp pana la 26 Octombrie 2021):
Termeni si conditii 1. Să-și creeze un cont Revolut folosind linkul unic de recomandare primit de la tine 2. Să adauge bani conectându-și cardul bancar sau de debit 3. Să comande un card fizic Revolut 4. Să realizeze 3 tranzacții de achiziție cu noul lor card Revolut (se poate folosi și un card virtual în perioada în care așteaptă să îl primească pe cel fizic) 5. Toate acestea până la sfârșitul promoției în data de 26-Octombrie-2021,11PM-GMT. Termenii și condițiile se află pe blog. Totul înainte de 26-Octombrie-2021,11: 59 PM-GMT
20.02.2020 Am deschis recent un cont Mintos (afla ce este Mintos si cum poti obtine si tu un bonus daca alegi investitiile de tip p2p loan) si am reusit foarte usor si relativ rapid sa alimentez contul Mintos cu cardul Revolut. Cum se face: mergi in aplicatia Revolut la sectiunea Plati – alegi Transfer Bancar – Adauga Cont Bancar – selectezi Catre un Business – adaugi datele necesare ca Denumire Business, BIC/SWIFT, IBAN si moneda EUR – salvezi si adaugi astfel beneficiarul platii dupa care selectezi beneficiarul din aceasi sectiune Transfer Bancar – selectezi suma dorita si send – la comentarii plata se adauga ID investor sau alte comentarii cum ar fi un ID pentru o comanda online existenta ce suporta plata prin Transfer Bancar. Ca si taxe nu a costat nimic – 0. Cat am trimis atat a fost inregistrat in contul beneficiar. A durat aproximativ 6 ore (in aceeasi zi) din momentul platii pana la confirmarea lor in platforma. O alta reincarcare/alimentare a adus un timp si mai bun de procesare de numai 4 ore. Alti utilizatori au raportat pana la 12 ore dar daca faci asta in weekend ar putea sa dureze si 2-3 zile pana la procesarea platii.
08.01.2020 Am cumparat recent, online, cu cardul Revolut ( atasat unui cont Pay Pal) cu plata in euro si am facut 2 tranzactii consecutive, in euro. Pentru prima tranzactie totul a functionat ok, fara probleme… la a doua tranzactie Revolut a trimis un mesaj prin care eram anuntat ca a fost blocat / freeze cardul, tranzactia fiind respinsa. A trebuit sa intru in aplicatie si sa deblochez cardul / unfreeze si sa realizez plata din nou, totul mergand ok. A durat doar cateva secunde dar am tradus asta ca o metoda suplimentara de siguranta Revolut ceea ce a fost mai mult decat ok.
O alta noutate este ca Revolut poate bloca fondurile / cardul in momentul in care depasesti un anumit prag de tranzactionare si fonduri adaugate in Revolut cumulat ( nu stiu exact in ce limita de timp)… spre exemplu daca aduni tranzactii si fonduri de peste 80.000 ron ( nu e cazul meu :) ) deja te poti astepta la o verificare a surselor fondurilor tale in Revolut si e mai mult decat probabil ca Revolut sa iti ceara sa demonstrezi sursa fondurilor (salariu, economii, vanzare proprietati, criptomonede, credite, mosteniri, gambling). Poti face asta preventiv prin trimiterea de dovezi , extrase bancare, contracte de vanzare/cumparare, dovada salariu catre Revolut ( si atunci un angajat Revolut va adauga o notita la contul tau pentru a preveni blocarea contului) iar daca vei face asta dupa ce fondurile deja au poposit in contul tau Revolut e foarte posibil sa fie blocat contul si sa astepti sa fie deblocat dar numai dupa ce ai transmis catre Revolut dovada fondurilor. Revolut sustine in 95% din cazuri rezolvarea , verificarea si deblocarea se face in cateva minute dar evident ca nu ai chef sa te stii cu contul alimentat si sa doresti sa faci o plata si sa ai contul blocat din aceste motive…
De ce trebuie sa verifici Sursa Fondurilor (ro)
Mai multe despre SURSA FONDURILOR, cand si de ce verifica Revolut sursa banilor tai (en)
De ce contul Revolut a fost blocat si cum pot sa il deblochezi (en)
Despre spalarea de bani si politica Revolut (en)
De la bun inceput: DE CE SA NU CITESTI ACEST ARTICOL?
Daca esti “hater” / “heităr” NU are rost sa pierzi timpul citind acest articol. Te scutesti si pe tine de inca o incredintare in plus ca e bine ca nu ti-ai facut pana acum Revolut si nici nu o sa iti faci niciodata si ma scutesti si pe mine de o posibila cantitate de energie negativa transmisa virtual-web-imaginativ samd… Evident ca nu tintesc pe nimeni in mod special si particular dar vreau sa salvez timp pretios pentru tine. Articolul este scris pentru cei care cauta o informare despre Revolut cu bune si cu rele si bazat pe experienta personala cat si pe experienta altor utilizatori de Revolut cu care impartasesc informatii in timpul utilizarii produsului Revolut.
De ce folosesc REVOLUT impreuna cu aplicatia si cardul CURVE?
Sa nu va ingrijorati de termenul din engleza… stiu ca in limba noastra suna ceva mai neaos dar la ei e cu totul altceva…asa ca daca am trecut peste acest “impediment” lingvistic sa va spun cum imbin Revolut cu Curve…
Curve este o aplicatie care iti ofera si un card contactless Mastercard dar si cashback la contul standard ( la Revolut primesti cashback doar la conturile Premium si Metal).
Asa ca am activat si un cont Curve si am primit un card Curve. In aplicatia Curve poti adauga toate cardurile tale, de la orice banca.
Atentie nu vor functiona carduri de tichete de masa, de exemplu Edenred ( am incercat si cu acesta dar nu functioneaza decat in Apple Pay). Fiind un nou inceput si cu aplicatia Curve am adaugat cardul Revolut. Poti face swipe intre carduri si alege cu care card sa platesti. Plata o vei face folosind fizic cardul Curve dar banii se vor trage din cardul selectat in aplicatie, in cazul meu cardul Revolut…asa ca la o tranzactie cu cardul Curve care va retrage bani din contul / cardul Revolut vei primi notificare si de la Curve si de la Revolut. Pentru contul standard Curve primesti cashback pentru 3 luni la 3 comercianti, la alegere dintr-o lista destul de generoasa. Eu am ales Lidl, Carrefour si Auchan fiind magazinele d ela care fac cumparaturi mai des si care pot genera un casback de ordinul a cativa lei in conditiile in care cashback-ul este de 1%. Contul in care se adauga puncte cashback este in lire sterline si este contul care are atasat cardul Curve. La 100 lei cumparaturi la Lidl primesti aproximativ 20 pence deci cam 1.05 lei.
Exista si rateuri
Intr-o sambata de septembrie am platit la o casa express din Carrefour Timisoara, unde iti scanezi singur produsele, cu cardul Curve la poss. Am primit bonul, cu tranzactie aprobata pe bon, am scanat codul de bare la iesirea din magazin ca sa se deschida acea minibariera sa pot iesi. Apoi am observat pe telefon ca am primit notificare de la Curve in care ma anunta ca tranzactia la Carrefour a fost refuzata dar am primit si notificare de la Revolut ca am facut o plata ok. Peste cateva ore am primit notificare in Revolut ca aceeasi tranzactie a fost reverted si banii au revenit in contul Revolut. Chiar ma gandeam cum sa procedez… am cumparat niste produse si vroiam sa stiu ca vanzatorul isi primeste banii si nu exista probleme din cauza metodei de plata… Dar m-am linistit caci problema a fost rezolvata de sistem…a doua zi de dimineata, cand probabil s-au decontat tranzactiile din poss-ul Carrefour, am primit notificare din Curve ca am facut o tranzactie la Carrefour si apoi si din Revolut cu aceeasi tranzactie si banii au fost retrasi din Revolut. Asa ca toata lumea e multumita.
Am stat si m-am tot gandit ce titlu sa aleg pentru acest articol….
Ce este Revolut? De ce sa folosesti Revolut? Revolut cu bune si cu rele! Revolut – pro si contra! Si am ales sa raman la ce exprima cel mai indeaproape ideea…
De ce folosesc REVOLUT
Sa va spun de la inceput ca scriu acest articol dupa ce am utilizat Revolut timp de 5 luni – mai, iunie, iulie, august, septembrie in tari UE – Romania, Ungaria, Grecia si non UE – Serbia, Macedonia si Republica Moldova.
Am ales sa instalez aplicatia (versiunea pentru Android) la invitatia unui prieten care tot imi zicea ca trebuie sa imi fac si eu Revolut. Am citit, ce-i drept pe internet cate ceva despre Revolut, despre fondatori, despre originile lor, despre startul Revolut in 2015, despre cum a crescut acest fintech dar si despre temerile unora in legatura cu posibile legaturi cu Rusia, cat de sigur este sau nu Revolut. Si am ales in cele din urma sa imi fac un cont Revolut si sa imi comand si un card fizic , pre-paid Mastercard. Cel mai probabil pentru piata americana sunt emise carduri Revolut cu sigla Visa.
Cat dureaza sa faci Revolut?
Cateva minute! Instalezi aplicatia si urmezi pasii de acolo. E adevarat ca acum cateva luni aplicatia inca mai dadea ceva rateuri la inregistrare, la confirmarea adresei de email samd dar acum pare ca s-a mai imbunatatit procesul.
De ce e important sa folosesti o invitatie ca sa faci Revolut?
Daca iti trimite un prieten o invitatie e recomandat sa folosesti acel link. La vremea cand am facut eu cont pentru asta am putut sa cer trimiterea cardului fizic Mastercard , gratuit, la o adresa din Romania. Dar pentru asta a trebuit de asemenea sa fac “top-up” pentru suma de 50 de lei in contul Revolut. Se rezolva si daca nu ai un cont din care sa faci topup sau un card in Romania daca cineva iti trimite 50 de lei in contul Revolut. Altfel cardul fizic, standard, costa aproximativ 28 lei.
Mai recent (dupa 5 august 2019) cei care trimit invitatie de inscriere in Revolut primesc recompensa 50 de lei direct in contul Revolut, la fel si cei care s-au inscris (recompensa vine imediat ce referalul a cerut emiterea cardului Revolut in contul celui care a trimis invitatia iar pentru cel care si-a deschis un cont nou si a cerut cardul fizic, dupa ce va face si prima plata cu cardul Revolut comandat).
Anterior, o promotie mai veche aducea pentru cei care trimit invitatia de inscriere in Revolut o recompensa de 20 de lei in contul Revolut , la fel si cei care s-au inscris, au cerut card si au tranzactionat minim 50 de lei cu Revolut. In acest caz a durat aproximativ 3 zile pana cand recompensa a fost alocata in contul Revolut pentru ambele parti, atat pentru cel care a trimis invitatia cat si pentru cel care a deschis un cont nou si a comandat cardul fizic Revolut.
Ce acte trebuie sa faci Revolut?
Stim ca la banca, din aceea clasica, cu sucursale, mergi in persoana, parcurgi o tona de hartoage si semnezi cateva pagini sau cateva zeci de pagini… La Revolut doar scanezi un document de identitate – buletinul – si faci un selfie ca sa confrunte imaginea din buletin cu selfie si sa vada ca e aceeasi persoana si esti aprobat in cateva minute. Fara drumuri la banca si da…si seara, si noaptea, si sambata sau duminica. Au “deschis” tot timpul. Bifarea de acceptare termeni si conditii reprezinta semnatura obisnuita pe hartoagele de la banca de tip clasic.
Ce se intampla cu datele personale, cu buletinul tau si cu selfie? Sper sa le foloseasca doar Revolut si nimeni altcineva. Nu stiu cum faci daca te razgandesti si nu mai vrei o relatie cu Revolut… iti sterg datele sau nu? (un 1/prim semn de intrebare)
Cate conturi si in ce monede poti face in Revolut?
In principiu poti face pana la 29 de conturi in cele 29 de monede pe care le suporta aplicatia printre care si cateva criptomonede, inclusiv Bitcoin. Default, pentru Romania, contul se deschide in lei si acesta va fi contul prinicipal. E si normal pentru cineva care are venituri in lei. Poti adauga insa in aplicatie cont in euro, dolari, lire sterline, ruble rusesti, forinti maghiari, kuna croata samd.
Ce se intampla daca faci o plata intr-o alta moneda decat cele 29 suportate in Revolut?
Daca esti intr-o tara unde moneda de acolo nu este in lista celor 29 suportate de Revolut e foarte posibil ca moneda respectiva sa fie in lista de 120 150 de monede suportate global de Revolut. Ca exemplu daca esti in Serbia si cumperi benzina de 1000 de dinari sarbesti si platesti cu cardul Revolut se va intampla cam asa : se retrage contravaloarea in lei a celor 1000 de dinari sarbesti. Evident ca trebuie sa ai in contul tau Revolut suma necesara in lei. Poti folosi de asemenea functia Converter ca sa vezi cat costa acesti 1000 de dinari . E necesar sa ai net cand faci asta de pe telefon.
Ce mai este grozav la Revolut?
Functia de Analytics este foarte ok. Vezi un grafic cu tot ce ai facut, cumparat samd…pe zile, pe luni, pe monede utilizate.
Functia Converter (acum schimbata in aplicatie dupa un update de cateva zile – se gaseste in Dashboard – Accounts – Alegi contul de lei – Rates – Converter) care te ajuta sa vezi cat costa 500 de dinari macedoneni in lei sau in euro…
Cursul de schimb valutar oferit de Revolut bate orice curs valutar de la orice banca de tip clasic…sa schimbi / cumperi euro in aplicatie cu 4.7240 lei intr-o zi in care cursul oficial BNR era 4.7218 as zice ca e ceva fata de un 4.75 cat ar fi fost daca mergeam pe la un schimb valutar sau 4.85 ori 4.88 cat ar fi schimbat banca mea in cardul de lei. Trebuie sa tineti cont si de faptul ca exista o limita de schimb valutar, o limita lunara de 20.000 lei. Peste aceasta limita de 20.000 lei, orice suma suplimentara se va comisiona cu 0.5%.
Retrageri de cash cu cardul Revolut de la ATM – worldwide
– care se actualizeaza – in functie de experientele celor care utilizeaza Revolut – cu ATM si cu taxe de prin lumea intreaga. De mentionat ca poti retrage pana la 200 euro / luna ( echivalent in lei estimat de Revolut este de 800 lei) fara taxe dupa care taxa de retragere este de 2% dar – atentie – exista si situatii in care anumite ATM si banci comisioneaza suplimentar chiar si in acea marja de 200 euro. De asemenea pentru cei cu Revolut Premium sau Revolut Metal (unde deja exista costuri lunare) limita creste la 1600 (Premium) si la 2400 lei (Metal).
Functia Send Receive Money
Merge extraordinar de bine si la secunda. Vreau sa trimit 10 lei unui contact care are Revolut? Da, merge. Vreau sa cer cuiva o suma? Dau Request si contactul primeste solicitarea…trebuie doar sa dea aprobare… altfel nu se face transferul :)
De ce sa imi fac cont in forinti sau euro sau alta moneda in Revolut daca tot se face automat schimbul valutar cand platesc?
Foarte simplu. Pentru ca daca ma duc in Ungaria si vreau sa platesc 1000 de forinti prefer sa am creat cont de forinti in Revolut, sa fac eu schimb valutar in aplicatie si sa platesc din contul de forinti la pos in Ungaria. Ca observatie la primele plati in Ungaria la pos imi dadea sa aleg suma in forinti sau in euro chiar daca eu nu aveam euro in contul de euro din Revolut dar explic asta prin faptul ca moneda de decontare Mastercard este euro si asa as fi pierdut si la o conversie din euro in moneda principala a contului Revolut ( lei) si apoi din lei in forinti.
La fel am procedat si in Grecia, am creat cont in euro in aplicatie, am facut eu schimb valutar din lei in euro in aplicatie si am platit in Euro in Grecia absolut peste tot pe unde se putea plati cu card, inclusiv taxe de autostrada. La fel si in Serbia si Macedonia numai ca acolo plata s-a facut din contul in lei si aplicatia a facut conversie automata in dinari sarbesti si in dinari macedoneni. Recomand sa faceti schimbul valutar in aplicatie in timpul saptamanii, in weekend exista o valoare mai mare pentru schimb valutar pentru ca cei de la Revolut doresc sa se acopere de eventuale fluctuatii ale monedei la bursa ( +0.5% pentru toate monedele importante – USD, GBP, EUR, AUD, CAD, NZD, CHF, JPY, SEK, HKD, NOK, SGD, DKK, PLN, CZK – si +1% pentru restul, inclusiv bahtul tailandez si hrivna Ucraina). Nu toti au posibilitatea sa faca topup din cont bancar de euro si mai ales nu toti au cont bancar in forinti sau alte monede si nu ai chef de fapt sa mai ramai cu maruntis prin buzunare cand te intorci din concediu de pe alte meleaguri. Daca iti raman forinti in Revolut ii poti schimba inapoi in aplicatie prin schimb valutar in lei. Dureaza cateva secunde.
De ce sa faci si un card virtual Revolut?
Pe langa acest card clasic, fizic, Mastercard, in Revolut poti crea si carduri virtuale…si acestea de 2 tipuri…card virtual care sa ramana in aplicatie…e la fel ca unul clasic, fizic, are numar, are CVV are data de expirare si poti seta si pentru el limita de cheltuieli lunara! Il folosesc pentru subscriptia Youtube Premium, Spotify, Netflix… Sau unul virtual pentru plati unice atunci cand platesti la un comerciant / site de unde nu ai mai cumparat niciodata si nu ai chef sa pui cardul de credit…il incarci exact cu ce suma doresti sa platesti si dupa ce ai platit cardul nu mai este activ si nu mai are nimic pe el…
Acces la o serie de critptomonede prin Revolut
Da, se pot tranzactiona (vinde si cumpara) vreo 5 criptomonede – BTC/Bitcoin, BCH/BitcoinCash, ETH/Ether, LTC/Litecoin, XRP/Ripple. Acum cateva luni accesul sau deblocarea acestei optiuni la mine a fost generata fara ca eu sa fac ceva anume ( e adevarat ca folosisem deja suficient cardul, generand ceva tranzactii) dar mai recent se pare ca si accesul la aceasta optiune se face cu invitatii…adicatelea cel care doreste sa aiba acces la cripto va trimite link / invitatie pentru altii sa isi faca un cont Revolut si dupa 3 inscrieri valide i se va debloca si acest feature. De remarcat ca linkul pentru cripto este diferit de linkul pentru inscriere Revolut card. De asemenea de mentionat ca nu e mare sfaraiala cu cripto…mai mult pierzi decat castigi la tranzactionare, in conditiile de incercare din partea catorva prieteni. De asemenea monedele au valori destul de mari si e o chestiune de timp de saptamani sau luni in care trebuie sa te joci ca sa vezi ce si cum. De remarcat si avertismentul pe care il ofera Revolut cand te apuci sa tranzactionezi criptomonede in legatura cu volatilitatea preturilor la criptomonede. Asa ca fiti atenti la riscuri si mai ales la eventuale pierderi de valoare.
Din ce cont isi va trage Revolut banii?
Am ales aici sa va ofer direct explicatia lor pentru a evita o interpretare ambigua sau gresita. La mine a functionat de fiecare data, evident cu conditia sa ai bani, sold disponibil, in Revolut.
Cardul tău îți va converti automat soldul în moneda în care faci cheltuieli la cel mai bun curs de schimb disponibil, ca să nu fii nevoit să cumperi valută în prealabil. Momentan poți deține și schimba între USD, GBP, EUR, PLN, CHF, DKK, NOK, SEK, RON, SGD, HKD, AUD, NZD, TRY, ILS, AED, CAD, HUF, JPY, MAD, CZK, QAR, THB, ZAR, MXN, RUB, SAR, HRK, BGN în cadrul aplicației. Cardul selectează moneda care va fi folosită, în următoarea ordine:
- Moneda plății (de exemplu, dacă ești în Regatul Unit și efectuezi o tranzacție în euro, vor scădea fonduri din soldul tău în euro)
- Moneda ta de bază (RON), care este determinată de adresa ta de acasă
- Următoarea monedă activă (inclusiv criptomonedă) cu un sold suficient
Fondurile nu sunt luate din mai mult de un sold valutar o dată, așa că, dacă nu există niciun portofel valutar cu suficiente fonduri, tranzacția va fi refuzată.
Alte aspecte Revolut
Cand am comandat cardul fizic acesta a fost trimis catre mine prin Posta, din Germania. A venit intr-un plic absolut banal in aceea cutiuta din carton cu un sistem de deschidere cu slide foarte misto. Alti utilizatori care au primit invitatie de la mine au primit cardul acasa livrat prin curier (Fan Curier) ( chiar daca au ales livrare clasica gratuita).
Spre deosebire de un card de la o banca din Romania (unde valabilitatea cardului este de 2,3 sau 4 ani), cardul fizic Revolut Mastercard este valabil 5 ani.
Cei de la Revolut sunt destul de “activi” sau pentru unii “agresivi” in privinta notificarilor sau a mesajelor. Spre exemplu daca observa ca nu ai facut nici o miscare dupa ce ai activat contul si ai primit cardul – adica nu ai facut nici o cheltuiala – te vor imbia cu mesaje de genul …Hei! Pe cardul tau s-a asezat praf! Ar fi cazul sa incepi sa il folosesti… :)
Am observat, trimitand o invitatie pentru cineva in Moldova ca in Republica Moldova momentan Revolut nu este disponibil. Persoana nu a putut sa isi deschida un cont Revolut, decat daca alegea ca tara Romania si automat un cont in lei. Altfel sa platesti cu Revolut in Moldova a mers foarte bine, fiind placut impresionat cand am putut sa imi iau intr-un sat, de la ABC, apa minerala si sa platesc cu Revolut, fara sa am lei moldovenesti in portofel.
Uneori, in weekend, Revolut desfasoara operatiuni de maintenanta dar anunta prin notificari acest lucru si te sfatuieste, in cazul in care ai planuit sa il folosesti atunci, sa ai cu tine un alt card, pentru ca nu vei putea sa folosesti cardul Revolut. Aceste notificari sunt importante si trebuie luate in seama ca sa nu existe dureri de cap si neplaceri de genul nu am putut sa folosesc cardul.
Au existat situatii in care utilizatorii Revolut au fost taxati de doua ori pentru aceeasi tranzactie, un fel de dublare a tranzactiilor dar pe care Revolut le-a rezolvat prin trimiterea inapoi in cond a banilor dublati. Evident nu e placut dar merita sa fie mai transparenti in asemenea situatii si sa existe cat mai putine spre deloc pentru a evita retineri, temeri sau frustrari in legatura cu serviciul Revolut. De asemenea am avut prieteni carora le-a fost blocat cardul si contul Revolut dupa ce au incercat sa extraga cash de la unele ATM ( de exemplu din reteaua Euronet – de evitat si pentru faptul ca se comisioneaza retragerile de numerar chiar si in limita pragului de 200 euro / lunar). Ulterior cardul a fost deblocat dar cine are chef si timp sa astepte asa ceva?
Revolut iti mai ofera si alte servicii cum ar fi asigurare de calatorie – de pe la 4 lei / zi – in functie de tara vizitata si de asigurare pentru sporturi extreme sau nu ( cu sporturi extreme inclus e vreo 7 lei / zi), Revolut stie cand esti intr-o tara straina – daca ai locatia activata, de altfel recomandat – si iti spune bun venit in tara respectiva si iti ofera varianta de a cumpara o asigurare. Totul se face prin activare in aplicatie.
Prin Revolut poti folosi Apple Pay in Romania – (Belgia, Bulgaria, Croația, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit, Republica Cehă, Republica Cipru, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria) – in timp ce Google Pay este disponibil momentan doar in Belgia, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Norvegia, Polonia, Regatul Unit, Slovacia, Spania și Suedia. De remarcat ca in cazul meu, utilizator de plati cu telefonul prin BT Pay ( Banca Transilvania) in momentul in care am dorit sa activez Samsung Pay sistemul a vrut sa inlocuiasca metoda default de plata prin NFC cu telefonul din BT in Samsung Pay si am rams la BT Pay pentru a evita o ulterioara reconfigurare pentru acest serviciu. E oarecum ciudat ca nu pot folosi in paralel pentru plata cu telefonul mai mult de 1 serviciu – fie el BT Pay sau Samsung Pay sau Google Pay. Si credeti-ma merita toti banii cand vezi expresia vanzatorului cand le spui ca vrei sa platesti cu card si scoti telefonul din buzunar apropiindu-l de POS iar vanzatorul exclama … A mers!
Alte chestii si servicii Revolut – Trimiterea de bani, (nu poți face mai mult de 15 transferuri în 24 de ore și 80 de transferuri în 7 zile), Vaults / Seif, Donatii, Split bill (excelenta pentru plata intre prieteni la restaurant), Trimite bani prin functia Near ( cu locatia activata si cu fereastra Near deschisa si acces acordat contactelor tale poti trimite bani celui care se afla in apropiere – functioneaza la fel de rapid cum functioneaza si restul serviciilor Revolut – la secunda!), Asigurare smartphone, asigurare pentru intarzierea zborurilor, Consierge si altele pe care le voi adauga pe masura ce le voi utiliza sau vor fi disponibile.
Ca si ciudatenii : notificarea Revolut cand au lansat serviciul in Australia si ma invitau sa ofer si unui australian invitatie ( nu prea am asa multe nume in agenda care sa locuiasca pe acolo).
Am platit cu Revolut pe la : Booking, Google, Ikea (Ungaria), Lukoil ( Serbia si Macedonia), Shell ( Macedonia), taxe de autostrada ( Serbia, Macedonia, Grecia), am adaugat cardul Revolut in PayPal, Supermarket No1(Republica Moldova), subscriptie YouTube Premium…
Cum functioneaza Vaults
Detalii in curand… Inca testez aceasta functie si imi este un pic neclar cum rotunjeste Revolut sumele pe care le pune la seif.
Revolut Business
Da, exista Revolut disponibil si pentru business incepand cu 0 lei (planul FREE) pentru un cont cu 2 persoane si continuand cu 150 lei / luna (planul GROW), 600 lei / luna (planul SCALE) si 6k/luna (woow :)) (6000 lei / luna) (planul ENTERPRISE)
Mai multe detalii si ce primesti in aceste planuri poti gasi: aici.
Recomandari pentru Revolut
In final, cu mentiunea ca voi incerca sa actualizez acest articol in functie de experienta mea cu Revolut pe viitor, va recomand sa folositi Revolut in special pentru aceia dintre voi care calatoresc in strainatate… mai mult sau mai putin. In cele din urma asta e si ideea Revolut… sa ai un avantaj cand calatoresti si cheltui in moneda straina… un curs de schimb mai bun decat la banca ta… caci pe acest lucru se bazeaza filozofia Revolut. Mici sume ca avantaj la schimbul valutar. Recomand de asemenea sa nu mentineti sume importante de bani in cont pentru ca , la fel cum exista riscuri ca si client la orice alta banca (chiar daca Revolut NU este o banca ci doar o “Electronic Money Institution”, avand si o licenta bancara europeana obtinuta in 2018 dar inca neoperationala), te supui unor riscuri si in acest caz. Evident ca sume mici sau mari difera de la caz la caz… pentru unii 100 de lei poate insemna suma mica pentru altii 1000 de lei poate insemna o suma tot… mica… Cert este ca daca tranzactionezi lunar prin Revolut peste 1000 euro (sau echivalent) si calatoresti si in afara Europei, se va merita deja sa ai Revolut Metal pentru acel cashback de 0.1% (Europa) si 1% in afara Europei pentru a acoperi o taxa lunara de aproxmativ 55 lei.
Iar daca vrei sa iti faci si tu un cont Revolut si sa comanzi cardul GRATUIT ai putea sa folosesti acest link ca sustinere pentru blogul meu si pentru informatiile citite aici care sper ca iti vor fi de ajutor
Vino alături de mine și de alți peste 15 milioane de utilizatori care adoră această aplicație bancară digitală.
Înregistrează-te cu linkul de mai jos și află totul despre cardurile virtuale de unică folosință pentru cumpărături sigure
(promotie limitata in timp pana la 26 Octombrie 2021):
Cum arata aplicatia (versiunea pentru utilizatori cu sistem Android)