Poecilia sphenops Molly negru si Xifo auriu

UPDATE  28 mai 2012 :

Pe 22 mai (2012) femela de molly a inceput sa nasca … spun ca a inceput pentru ca si la 2-3 zile dupa acest eveniment , observam ca in acvariu mai apar cativa alevini. Ciudat. Ceva o streseaza sa se opreasca din nastere si/sau altceva o stimuleaza. Ce -i drept numarul alevinilor pe care am reusit noi sa ii numaram e relativ mic, aproximativ 25, in conditiile in care am incercat in prima faza sa o izolam pe femela intr-o maternitate special luata de la pet shop . Nu a fost insa foarte interesata de respectiva constructie, motiv pentru care am si lasat-o libera prin acvariu. Forma burticii este in continuare patratoasa si bombata, dar e foarte probabil ca urmatorii alevini vor aparea peste 4-5 saptamani. Restul de posibili alevini e probabil sa fi fost deja folositi ca hrana vie de catre ,,mai marii” acvariului. Interesanti sunt insa alevinii ramasi pana acum in cursa…sunt foarte zglobii, de-a dreptul rapizi, unii curiosi, altii chiar curajosi…dupa 4-5 zile i-am scos si pe ei din maternitate si i-am lasat sa supravietuiasca in acvariu cu seniorii. Care seniori isi mai incearca din cand in cand norocul de a-i prinde …pana acum din calculele noastre ( la numaratoare) nu prea le-a reusit… :)

De la o vreme familia se mareste…daca nu zilnic  macar saptamanal , lunar sau trimestrial…cine stie ce ne mai asteapta…

Deocamdata ne relaxam cu Poecilia sphenops Molly negru si Xifo auriu  si asteptam prima reproducere a acestor minuni micute si zglobii vivipare…

50 Viorel Lupu

Viorel Lupu a scris 136 articole pe acest site.

Web Developer. In trecut, moderator - realizator ( si ,,altele" ) radio tv la Analog FM, Europa Nova, Ten TV , Nova FM din 2001- 2015. Productie publicitara, media, internet, web sem seo din 2005.