Gearbest Introduce Plata la Livrare Pentru Romania

UPDATE  21 Septembrie 2021:

Site-ul Gearbest a fost inchis. Se pare ca nu mai functioneaza deloc, compania care opera Gearbest.Com a dat faliment.

UPDATE  31 Octombrie 2019:

COD sau Cash On Delivery – Plata la livrare – NU mai este disponibil/a pe Gearbest! Chiar daca paginile cu produse pe versiunea ro.gearbest.com au ramas inca disponibile, orice produs adaugi in cos din aceste pagini NU mai are varianta COD la comanda. Am observat asta si fiind logat in contul meu Gearbest dar si atunci cand am verificat pagina de metode de plata pe Gerabest. Pacat… :( chiar era o optiune excelenta pentru comenzile realizate care puteau fi livrate door-to-door prin curier rapid chiar daca livrarea dura pana la 10 zile (dar nu 30 si fara drumuri suplimentare la vama / resedinta de judet).

UPDATE  3 Octombrie 2019:

Dupa ce am scris acest articol am facut in 2 ocazii diferite 2 comenzi utilizand COD. Diferenta fata de comenzile care sunt livrate tot din China dar la/prin Posta Romana, pentru aceste comenzi cu COD nu a trebuit sa platesc nimic in avans cu cardul. Comanda a fost livrata in aproximativ 2 saptamani dar am primit-o direct la birou ( asa am putut adauga o adresa diferita de livrare decat cea din buletin) si a fost livrata de DPD Curier. Luati-va gandul ca ati putea plati cu cardul la curier pentru ca acesta NU detine POS (poate totusi in orasele mai mari, Bucuresti de exemplu, cei de la DPD au si POS) asa ca am platit exact cum zice COD – cash on delivery. Totul a parcurs foarte ok, am platit suma comenzii, am primit pachetul si chitanta de la curier ( foarte importanta, fiind singura dovada ulterior pentru Gearbest si pentru tine ca ai platit comanda cu toate ca nu face sens sa iti dea curierul un pachet si sa nu il achiti… asa ca e logic sa primesti si chitanta dar precizez asta pentru ca uneori curierul scoate chitanta si o arunca “uitand” sa o predea daca tu nu ai cerut-o).Si pentru ca exista si probleme am constatat dupa ce comenzile cu COD au fost livrate, primite de mine si platite ca in contul meu Gearbest aceste 2 comenzi nu apareau ca fiind platite si inca in modul In livrare. Din acest motiv simplu nu am putut sa dau Received pe comanda si automat am fost in imposibilitatea de a face noi comenzi cu COD pe Gearbest pentru ca atunci cand adaugam produse semnalate cu COD la pasul de finalizare a comenzii nu mai aparea optiunea de a selecta COD. A urmat un lung sir de mailuri ticket la suport si dupa vreo 2 luni au inteles cei de la Gearbest ce doresc si au inchis cele doua comenzi si le-au marcat ca Livrate aparand butonul galben de Review/Recenzie in dreptul acestor comenzi.

Vezi ce produse sunt acum disponibile pe Gearbest cu plata la livrare pentru Romania

Ideea e ca intre timp am avut si o alta comanda cu plata normala cu cardul in avans si pentru aceasta am folosit Pay Pal. Ghiciti ce…comanda a fost livrata in Romania dar NU a mai ajuns niciodata la mine…s-a pierdut pe undeva pe drum adica la Posta Romana sau la Vama Romana – Biroul de Schimb Internaţional (BSI) – caci de la momentul intrarii in tara pe AWB tracking am stat vreo 2 luni si nimic. Intre timp tichete la Gearbest, cerere de bani inapoi…evident au refuzat zicand ca ei au trimis produsl…eu ca nu l-am primit…ca e compania de curierat de vina…ca eu nu mi-am luat asigurare de livrare la comanda si ca ei nu ma pot ajuta si ca sa mai astept livrarea…si dupa toate aceste luni de asteptare am avut rezolvarea in Pay Pal. Pentru ca platisem comanda mea cu Pay Pal am deschis ticket la PP si am cerut refound ( ai posibilitatea sa faci disputa la PP timp de 180 de zile de la comanda) ceea ce s-a si intamplat – full refound. Intre timp insa o noua problema…comanda cu pricina a ramas si ea in modul Shipped out si nu a mai fost inchisa niciodata…motiv pentru care iarasi – am crezut eu – nu am putut sa mai fac comenzi cu COD – iarasi tichet la suport Gearbest – iarasi ping pong si culmea culmilor – ma sfatuiesc cei din suport sa marchez comanda ca PRIMITA- intreb cum sa fac asta daca eu nu am primit comanda si ei imi zic ca am primit refound pe acesta comanda si eu le zic – da – dar nu am primit-o si ii rog sa inchida ei comanda iar ei imi zic din nou sa o inchid eu si sa dau Received – ceea ce in cele din urma si fac – chiar daca NU am primit niciodata acea comanda.

 

Articol original publicat pe 7 Martie 2019

Pe langa faptul ca au adoptat o noua identitate vizuala si au schimbat designul atat pentru site cat si pentru aplicatia de mobil

De cateva zile Gearbest a introdus in premiera pentru Romania mult iubita si utilizata modalitate de achizitie a produselor comandate pe internet cu Plata la Livrare!

GearBest a lansat serviciul “Plata la Livrare” :

Gearbest promite ca:
1. Plata la livrare este disponibila pentru toate orasele din Romania.
2. Fiecare comandă trebuie să aibă o valoare cuprinsă între 80 și 400 LEI
3. Oriunde in Romania 100% cumparaturi fara riscuri.

“Suntem onorați să vă anunțăm faptul că România este prima țară în care introducem serviciul Plata la Livrare (COD) pe Gearbest.
COD (Plata la Livrare) este o metoda de plata foarte populara in Romania” si  cred ca va fi bine primita si de catre internautii romani cu apetit la comenzile online.

Vezi ce produse sunt acum disponibile pe Gearbest cu plata la livrare pentru Romania

Trebuie mentionat ca :

In pasul final al comenzii va trebui sa introduci numarul de telefon valid pentru a primi un cod de confirmare. Vor sa se asigure astfel ca va avea unde sa sune DPD Curier atunci cand iti livreaza comanda cu plata la livrare.

Pe langa pretul produsului / produselor comandate pretul final va contine si :

Cost de expediere – Livrarea se va face cu DPD Curier (cod RODPD) door-to-door adica direct la adresa de livrare pentru aproximativ 1-2 euro in functie de valoare si de dimensiunea produsului.

De asemenea se va mai achita o taxa ce va acoperi rambursul sumei catre Gearbest denumita Cost COD de 12.54 lei /comanda.

Si doar daca doresti o Garantie de Transport de 1-2 euro , iarasi in functie de valoarea comenzii. Aceasta poate fi evitata caci nu are rost o garantie de transport in conditiile in care platesti doar cand iti ajunge produsul si ai posibilitatea sa il inspectezi ca si pachet ( nu sa desfaci produsul ambalat si sa il testezi)

Clienții care au 2 comenzi COD în curs de livrare nu pot plasa a treia comanda COD. 

Si o mentiune care mi se pare foarte importanta :

Dacă există 2 comenzi de tip COD (cu plata la livrare) refuzate fără motiv, GearBest are dreptul să nu mai onoreze comenzile în viitor. 

Vezi cat costa livrarea produselor pe Gearbest si cat dureaza livrarea pentru comenzi in functie de tara de destinatie

Afla totul despre comenzile cu plata la livrare de pe Gearbest pentru Romania

*Linkuri afiliere in continutul acestui articol

50 Viorel Lupu

Viorel Lupu a scris 137 articole pe acest site.

Web Developer. In trecut, moderator - realizator ( si ,,altele" ) radio tv la Analog FM, Europa Nova, Ten TV , Nova FM din 2001- 2015. Productie publicitara, media, internet, web sem seo din 2005.