Lidl, pos-ul si rola de hartie

Lidl, pos-ul si rola de hartie

Ajungem suficient de rar la Lidl. E in celalalt capat al orasului in care locuim, e debandada la etichetele de la raft sau unele mezeluri au eticheta per suta de grame …la fel si branzeturile mai scumpe…Ai impresia ca iti cumperi o bucata de pastrama cu 4.99 lei si cand colo ea are 240 de grame deci ai sarit de 10 lei. Si totusi eticheta indica cu litere de o schioapa pretul si cu litere mult mai mici faptul ca pretul produsului e socotit la suta de grame….

Deunazi , dupa ce tocmai luasem o paine mai tuciurie cu multe seminte ( preferata sotiei) , o angajata a alimentat zona de cuptoare cu ceva produse de patiserie proaspat inghetate si puse la copt. Nu s-a sfiit sa vina cu tava in brate din depozit prin mijlocul magazinului…fara ca tava sa aiba o folie de protectie, fara ca angajata sa aiba ceva manusi… Cine ne-o fi pus si pe noi sa stam in spatele raftului cu dulciuri si sa nu avem altceva de facut decat sa privim peste, la angajata care tocmai rearanja cu mainile dezgolite produsele de patiserie pe rafturi…produsele neambalate ( cocatoria proprie) si angajata fara manusi …nu vreau sa ma gandesc la faptul ca a mai umblat prin depozit cu diverse marfuri …nu vreau sa ma gandesc la clientii care au prostul obicei de a incerca , fara manusi si ei ( magazinele din Romania nu pun intotdeauna la dispozitie clientului o rola cu manusi), prospetimea produselor si fara a alege cu ochii, le incearca “manual”¬† si pleaca mai departe).

Am luat pana la urma painea cu pricina? Da ! Probabil nu mi s-a facut suficienta “sila” si subconstientul a luat decizia ca “ce nu ne omoara ne face mai puternici”.

Si in final cireasa de pe tort ….la casa …punem produsele pe banda …se scaneaza …le punem in cosul imens ( apropo de tactica de marketing …se pun cosuri cat mai mari pentru a-l determina pe cumparator sa puna cat mai multe in cos , altfel va ajunge cu cosul gol la casa si va avea senzatia ca a venit degeaba la magazin) si platesc cu cardul . Primesc bonul de casa dar nu si pe cel de la terminalul POS. Il solicit pentru a face o confruntare de sume ( in trecut am patit la un magazin Profi sa mi se incaseze aceeasi suma de 2 ori pentru ca vanzatoarea nu a fost sigura ca mi-a incasat banii…noroc cu extrasul de cont de la banca). Casierul de la Lidl imi spune insa , foarte relaxat, ca sa nu indraznesc sa spun sictirit, ca nu mai are rola la POS. De parca ar fi trebuit sa vin eu , cumparatorul, cu rola de hartie de acasa…Mi-am trecut bonul in istoric si urmaresc extrasul de cont pentru card luna viitoare.

Altfel, spor la cumparaturi. Pe unde vreti !

P.S. Am verificat extrasul de cont si totul e in regula. Suma a fost retrasa o singura data. Si culmea, la urmatoarea vizita de cumparaturi am primit si chitanta de la pos. Deci se poate. La imaginea unui asemenea brand, nu am speculat exceptia, ma asteptam sa nu existe o asemenea¬† lipsa de rola hartie de la pos. Mergem pe sistemul se mai intampla si la case mai mari …sau …?

50 Viorel Lupu

Viorel Lupu a scris 137 articole pe acest site.

Web Developer. In trecut, moderator - realizator ( si ,,altele" ) radio tv la Analog FM, Europa Nova, Ten TV , Nova FM din 2001- 2015. Productie publicitara, media, internet, web sem seo din 2005.